2024 рік на ВЕФ в Давосі: прогнози в криптосфері та перехід до штучного інтелекту.

  • 17.01.2024 08:45
  • 4 хвилини читання
2024 рік на ВЕФ в Давосі: прогнози в криптосфері та перехід до штучного інтелекту.

Ще раз соціальна еліта зібралася в Давосі на Всесвітньому економічному форумі (WEF) - глобальній події, яка об'єднує найвпливовіших учасників політики та бізнесу для обговорення майбутніх тенденцій у бізнесі.

Протягом останніх семи років криптогравці прокралися до Давосу під час ВЕФ. Хто може забути 2017 рік (пік криптовалют), коли криптовалюта була найгарячішим трендом і головною темою, не забуваючи про етап першоджерела випуску монет (ICO).

Після спалаху ICO спробували зробити "пропозиції безпекових токенів" (STO) та "початкові обмінні пропозиції" (IEO), але це також втратило популярність.

У 2018 році Всесвітній економічний форум (ВЕФ) спостерігався більший розмах обговорень щодо Bitcoin і того, які деякі криптовалюти вважались модою, але технологія блокчейн була тут, щоб залишатися. Потім майже на задньому плані в Давосі воцарився шум навколо важливості регулювання, що продовжується щорічно.

У 2019 році учасники постійно намагалися оживити сектор, чим багато хто голосно відкидав криптовалюту як збочення. Тоді на Форумі Всесвітнього Економічного Форуму Джефф Шумахер, засновник BCG Digital Ventures, сказав: "Я дійсно вважаю, що [біткойн] зникне. Він велика технологія, але я не вважаю його валютою. Він не базується на чомусь."

Між 2020 і 2023 роками (за винятком 2021 року, коли ЗСФ була скасована через Covid) криптовалюта продовжувала залишатися на окраїні - хоча їй приділяли увагу і включали (для різноманітності), вона вже не є гарячим новим трендом, яким була у 2017 році. Незважаючи на безнадійні спроби гравців криптовалюти оживити сектор за допомогою крутих післявечірок і дня піци Біткоїн - криптовалюта залишається нішевою, трохи схожою на Марміт.

Медійне висвітлення криптовалют на WEF Давос 2024.

Ось огляд цікавих матеріалів, що вийшли з Давосу і стосуються криптовалютного сектору.

Антоніо Скарамуччі, засновник і керівник хедж-фонду SkyBridge, вірить, що ціна на біткоїн може досягти позначки в $170 000 в наступному році, завдяки попиту на новостворені фонди, які торгуються на біржі, а також через зниження нагороди за видобуток, заплановане на квітень. "Якщо на квітень біткоїн буде коштувати $45 000, як це близько до позначки в даний момент, до середини або кінця 2025 року його ціна становитиме $170 000", - сказав засновник і керівник SkyBridge в інтерв'ю Reuters Global Markets Forum у Давосі.

Стало відомо, що штучний інтелект (ШІ) на Променаді цього року здається домінує над криптопірами, змінюючи тенденцію останніх років. У жовтні 2023 року на Давосі, коли нарікання на інвестиції в криптовалюти ознаменувало зиму, компанії звели бюджети і витрати на рекламу, але галузь все одно займала значну частку, у тому числі й таємничий автомобіль-біткоїн помаранчевого кольору. Сьогодні здається, що Давос присвячений ШІ і він домінує на Всесвітньому економічному форумі.

Білал Джафар повідомив, що фінансовий світ довгий час звертається в січні до Давосу, але рідко був допущений всередину ВООО. Замість цього, він вибрав представити себе поза сильно охороняємою конференцією. Яфар повідомляє, що криптографія шукає легітимності на світовому економічному форумі, оскільки президент Ripple закликає "досвідчених гравців" взяти участь.

Останні Новини
21.10.2024 08:15
Вартість найбільш популярних криптовалют За даними однієї з провідних криптобірж Європи з українським корінням WhiteBIT, станом на 21 жовтня курси найпопулярніших криптовалют мають такий вигляд: .
17.10.2024 07:45
Біткойн включає в себе процес здійснення транзакцій, основним елементом якого є видобуток криптовалюти. В цьому процесі беруть участь майнери, які виконують складні обчислення для підтвердження та запису транзакцій у блоках ланцюжка.
16.10.2024 11:45
Фондова біржа в Австралії Вчора на фондовій біржі Cboe Australia стартував фонд індексів Ethereum Monochrome (IETH). Його загальний чистий актив складає 176 600 доларів.
15.10.2024 09:31
Що вивчають студенти НаУКМА Нагадуємо, що Києво-Могилянська академія відзначає 409 років своєї історії 15 жовтня.
14.10.2024 11:30
Легалізація криптовалют в Україні - це процес визнання їх законності та регулювання їх обігу відповідно до законодавства.
Останні статті